bland tomtar och troll.

vilken julstämning jag har lyckats få i helgen. jobb, julskyltning och släktkalas för Mathilda i blev ett vimmel av glögg, tomtar, julmusik och tända ljus - jag myser för fullt. jag har gjort lite julmysigt i min lägenhet. små tomtar tycker jag om att sätta upp lite här och där. dock kom jag ju fram till att jag inte har så mycket julpynt då detta är första gången jag verkligen ska julpynta min egen lägenhet (i Norge försvann julpyntet någonstans mellan för mycket arbete och för stökig lägenhet)..


just nu sitter jag och researchar Berlin. dit åker jag tillsammans med familj och släkt på torsdag. att åka till Tyskland en julweekend är lite av en årlig tradition, men Berlin är dock outforskat. vi ska mysa på julmarknad, bada på vattenland, bo på hotell. och framförallt äta. och framförallt shoppa. men mest av allt umgås. någon som har något tips? jag vill hitta små mysiga vrår där man kan beställa varm choklad, lyssna på tyska och njuta till julig jazzmusik. små butiker där man kan hitta de där annorlunda fynden. dom där restaurangerna som är tusen gånger bättre än de som ligger längs turiststråket. ni vet. local ställen. help me out? 

 
  
 
jag kunde inte vänta riktigt till Berlins shoppinggator, utan
var tvungen att impuls-shoppa dessa fantastiska skapelser!!


om ni saknar julstämmning så lovar jag att det blir gott om det hos Smadeleines framöver. jag älskar julen och ska njuta av en hel december hemma i Skåne och inte arbetandes i Oslo som förra året. gläder mig. jag är helt enkelt christmas crazy.
/M.

PS. jag kan inte fatta att Mathilda blir 18 idag, grattis på den stora dagen my dear!